Keurmerk Private Lease

Over het keurmerk Private Lease

Het Keurmerk Private Lease is onderdeel van de Stichting Keurmerk Private Lease. Deze stichting is onafhankelijk en niet gebonden aan een leaseorganisatie of een consumentenorganisatie. Het doel is om de consument te beschermen. De consument weet – dankzij het keurmerk – dat de aanbieder veilig en verantwoord is. Het Keurmerk Private heeft drie kernbergrippen:

  • Betrouwbaarheid
  • Helderheid en transparantie
  • Onafhankelijkheid

De belangen van de consument worden beschermd in goed overleg met de leasemaatschappij, zodat de consument een heldere en weloverwogen keuze kan maken.

Welke zekerheden biedt het Keurmerk Private Lease

Wanneer u een Private Lease contract afsluit met het keurmerk, dan biedt het Keurmerk Private Lease u de volgende vijf zekerheden:

De 5 zekerheden van het Keurmerk Private Lease

Eerlijke voorwaarden

Compleet product

Bescherming tegen te hoge financiële lasten

14 dagen bedenktijd

Zekerheid bij klachten

De algemene voorwaarden zijn fair en tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond.

Transparantie is erg belangrijk en daarom zorgt de leasemaatschappij dat het duidelijk is wat er in de leaseprijs inbegrepen zit. Uw leasecontract is inclusief onderhoud, reparatie bij een erkende dealer, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting.

Om er zeker van te zijn dat u de maandelijkse leasekosten kunt betalen, gaat de leasemaatschappij samen met u bekijken hoeveel u wilt en kunt betalen.

Omdat het Keurmerk Private Lease wilt dat u zorgeloos kunt genieten van uw leaseauto, heeft u 14 dagen bedenktijd bij aanbieders van het keurmerk. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

Een onafhankelijke geschillencommissie biedt u de zekerheid dat eventuele geschillen worden opgelost.

Waarom is het Keurmerk Private Lease belangrijk?

Inmiddels is bijna iedereen in Nederland bekend met Private Lease. Er zijn ook veel organisaties die Private Lease aanbieden. Hierdoor is het belangrijk dat u als consument eerlijk en goed geïnformeerd wordt. De overheid onderzoekt of de informatie die de consument krijgt voldoende is. De VNA (Vereniging van Professionele Autoleasemaatschappijen) heeft vervolgens het voortouw genomen om een keurmerk op te zetten. In het Keurmerk Private Lease zijn duidelijke afspraken gemaakt. Zo hanteren zij dezelfde algemene voorwaarden en wordt er voldaan aan strenge criteria, zoals de vijf zekerheden.

Voor meer informatie over het Keurmerk Private Lease verwijzen wij u naar de website van het Keurmerk of kunt u de algemene voorwaarden raadplegen.